More

  Otvorene nove metro linije u Turskoj

  Krajem veljače otvorene su dvije turske metro i lightrail tramvajske linije. Putničke usluge na proširenju Izmir Metroa u vrijednosti od 313 milijuna američkih dolara, pod nazivom Narlıdere, počele su 26. veljače. Radi se o nastavku postojeće linije od Evka-3 do Fahrettina Altaya.

  Proširenje južno od Fahrettina Altaya ima sedam novih stanica na Balçovi, Çağdaşu, Sveučilišnoj bolnici Dokuz Eylül, Fakultetu likovnih umjetnosti, Narlıdereu, Mučeništvu i Kotarskom poglavarstvu. Za promociju otvaranja, putovanje s bilo koje od ovih stanica je besplatno do 15. travnja.

  Nova linija povećava ukupnu duljinu Izmir Metroa na 27 km, s vremenom vožnje od kraja do kraja od 45 minuta.1. veljače turski predsjednik, gospodin Recep Tayyip Erdoğan, otvorio je novu svjetlosnu tramvajsku liniju T6 u Istanbulu. Izgrađena je na 8,3 km trase nekadašnje glavne željezničke pruge između Kazlıçeşmea i Sirkecija.

  Rekonstrukcija linije u vrijednosti od 15,1 milijuna američkih dolara uključivala je nadogradnju nekadašnjih prigradskih stanica u Cankurturanu, Cerrahpaši, Kocamustafapaši, Kumkapıju, Sirkeciju, Yedikuleu i Yenikapıju, kao i izgradnju nove stanice u Kazlıçeşmeu.

  Unatoč oznaci svjetlosne tramvajske linije, usluge se operiraju istim električnim vlakovima klase E32000 Hyundai Rotem koji voze na prigradskoj liniji Marmaray u Istanbulu.

  spot_img

  Latest articles

  Related articles

  spot_img