More

  Belgijska država povećava udio u teretnom operateru Lineas

  Lineas, belgijski teretni operater sa sjedištem u Belgiji, osnažen je povećanjem belgijske države na udio od 45% u tvrtki. Prema belgijskim medijima, državni fond za investicije SFPIM povećao je svoj udio u tvrtki s prethodnog vlasništva od 35%.

  Francuski investicijski fond Argos Wityu i dalje drži većinski udio od 55% u tvrtki.

  Lineas, koji je pretrpio gubitke posljednjih godina i prošao je restrukturiranje višeg menadžmenta 2022. godine, uspješno je prikupio ukupno 60 milijuna eura svježeg kapitala od svojih dvojnih dioničara. Oni će uložiti dodatnih 30 milijuna eura, kao i pretvoriti 30 milijuna eura obveznica u kapital.

  Prošle godine Lineas je najavio da traži prikupljanje 100 milijuna eura, ali je dobio samo 20 milijuna eura od tog iznosa, ponovno od svojih dvojnih dioničara.

  Izvršni direktor Lineasa, gospodin Bernard Gustin, citiran je u belgijskim medijima rekavši da teretni operater sada traži belgijskog partnera koji će investirati 50 milijuna eura u tvrtku: “Teško je pronaći nekoga tko će zaista poduzeti korak i izdvojiti 50 milijuna eura”, kaže. “Što više vremena prolazi, to više rezultata mogu pokazati. Ali … što više vremena prolazi, to više novčanih problema ima Lineas.”

  Prošle godine operater je zabilježio gubitak od 39,5 milijuna eura uz promet od 479 milijuna eura. To je poboljšanje u odnosu na gubitak od 100 milijuna eura prethodne godine.

  Gustin vjeruje da tvrtka može postići profitabilnost od 2025. godine.

  spot_img

  Latest articles

  Related articles

  spot_img