More

  Talgo predlaže inovativne vlakove za Bugarsku intergradsku mrežu

  Španjolski proizvođač vlakova Talgo predstavio je svoj prijedlog za opskrbu i održavanje 20 push-pull intergradskih vlakova u Bugarskoj. Ova objava dolazi usred konkurencije od strane CRRC Qingdao Sifang Locomotive, kineske državne tvrtke koja je podnijela značajno nižu ponudu za natječaj pokrenut od strane Bugarskog ministarstva za promet i komunikacije. Europska komisija pokrenula je istragu o mogućnosti nepravedne subvencije za CRRC Qingdao Sifang Locomotive.

  Talgo-ov prijedlog, nazvan Intercity BG vlakovi, hvali se dizajnom i konstrukcijom unutar Europske unije. Crpeći iz tehničkih standarda vlakova Talgo 230 isporučenih njemačkom DB-u i danskom DSB-u, ovi vlakovi su osmišljeni za interoperabilnost, usklađujući se s TEN-T koridorima u Bugarskoj i potencijalno proširujući se na susjedne zemlje.

  Konfiguracija uključuje jedan konvencionalni lokomotiv, međusobne putničke vagone i upravljački automobil, eliminirajući potrebu za manevrirnim lokomotivama. Talgo ističe da ovaj dizajn zadržava prednosti laganih, konvencionalnih vlakova dok poboljšava operativnu učinkovitost.

  Svaki vlak bi mogao primiti otprilike 390 sjedala, osiguravajući udobnost putnika širokim dizajnom tijela. Vlakovi nude 100% pristupačnost niskom podu s platformama visokim 760 mm, osiguravajući pristupačnost na različitim tipovima stanica.

  Naglasak Talgo-a na laganoj strukturi obećava visoki omjer snage prema težini, čime se smanjuje potrošnja energije i poboljšava vrijeme ubrzanja i kočenja. Ova značajka je posebno povoljna za operativne uvjete u Bugarskoj, obilježene brojnim međustanicama i pretežno jednotračnim rutama, gdje je točnost ključna.

  spot_img

  Latest articles

  Related articles

  spot_img