More

  CARGOUNIT potpisuje ugovore s Siemens Mobility

  CARGOUNIT je potpisao dva ugovora s tvrtkom Siemens Mobility kako bi dobio ukupno 40 lokomotiva koje će biti isporučene od 2025. godine. Prvi ugovor obuhvaća okvirni ugovor za do 90 lokomotiva Vectron MS, s početnim narudžbama od 30, dok je drugi ugovor za 10 lokomotiva Smartron, a obje narudžbe trebale bi stići otprilike u isto vrijeme.

  Lokomotive Vectron MS, koje imaju snagu od 6,4 MW u načinu rada na izmjeničnu struju i 6,0 MW u načinu rada na istosmjernu struju, bit će opremljene sustavima ugrađenim u vozilo ETCS Baseline 3. CARGOUNIT planira koristiti ove lokomotive u različitim europskim zemljama, uključujući Poljsku, Njemačku, Austriju, Češku, Slovačku, Mađarsku, Nizozemsku, Rumunjsku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Italiju, Bugarsku i Belgiju. Smartron lokomotive namijenjene su za operacije u Njemačkoj, Bugarskoj i Rumunjskoj.

  Ovo predstavlja još jednu značajnu nabavu lokomotiva za CARGOUNIT od tvrtke Siemens, dodajući se njihovom postojećem voznom parku od 66 Vectrona i 16 Smartrona. Izvršni direktor Łukasz Boroń ističe njihovu predanost zamjeni starijih jedinica ekološki prihvatljivim i pouzdanim lokomotivama, usklađujući se s ciljevima održivosti u željezničkoj industriji.

  spot_img

  Latest articles

  Related articles

  spot_img