More

  Siemens Mobility osiguro veliki ugovor sa Railpoolom

  Siemens Mobility nedavno je sklopio značajan sporazum s Railpoolom, vodećom tvrtkom za leasing željezničkih vozila u Europi. Ugovor obuhvaća isporuku potencijalno 250 lokomotiva, što označava značajno proširenje kapaciteta željezničkog prijevoza diljem kontinenta.

  Početna faza sporazuma podrazumijeva Railpoolovo naručivanje 70 lokomotiva Vectron. Među njima su 24 lokomotive multisustava dizajnirane za besprijekoran rad na mrežama izmjenične struje i istosmjerne struje, zajedno s 46 lokomotiva izmjenične struje. Ovaj korak pojačava Railpoolovu flotu Vectrona na impresivnih ukupno 228 lokomotiva, čime se potvrđuje njezina važnost kao ključnog sudionika u europskoj željezničkoj industriji.

  Istaknuta značajka Vectronovih lokomotiva je njihova svestranost, koja im omogućuje rad u do 16 zemalja i vožnju kroz različite europske željezničke koridore, olakšavajući prijevoz preko granica bez potrebe za zamjenom lokomotiva.

  Komentirajući suradnju, Torsten Lehnert, izvršni direktor Railpoola, istaknuo je strateški značaj proširenja flote, izjavivši: “Naš je fokus na poboljšanju operativne fleksibilnosti kako bismo zadovoljili promjenjive potrebe naših klijenata. Dodatak lokomotiva izmjenične struje, uz multisustavne varijante, naglašava našu predanost pružanju učinkovitih i pouzdanih željezničkih rješenja u različitim regijama, uključujući skandinavski koridor i regiju DACH.”

  Albrecht Neumann, izvršni direktor Rolling Stocka u Siemens Mobilityju, izrazio je slična stajališta, izražavajući zadovoljstvo zbog kontinuirane suradnje s Railpoolom. “Ovo potvrđuje povjerenje koje naši klijenti imaju u naše lokomotive, prepoznajući njihovu kvalitetu i izvanrednu pouzdanost. Prilagodljivost lokomotiva Vectron omogućuje brze reakcije na tržišne zahtjeve, olakšavajući ekološki prihvatljiv prijevoz preko granica diljem Europe”, izjavio je Neumann.

  Lokomotive namijenjene Railpoolu imaju snagu od 6,4 megavata i mogu postići brzine do 230 km/h, ovisno o varijanti. Opremljene su osnovnim nacionalnim sustavima zaštite vlakova i Europskim sustavom kontrole vlakova, te su spremne zadovoljiti stroge sigurnosne i operativne standarde.

  Uspjeh tvrtke Siemens Mobility s obitelji Vectron proteže se i izvan ove suradnje, s više od 2.400 prodanih lokomotiva 96 kupcima u 16 zemalja. Do danas su ove lokomotive prešle impresivnu udaljenost od više od 900 milijuna kilometara, što dokazuje njihovu pouzdanost i izdržljivost u različitim operativnim okruženjima.

  Odobrenje platforme Vectron za rad u 20 europskih zemalja ističe njezinu svestranost i prikladnost za rješavanje promjenjivih potreba europskog prijevoza. S obzirom na to da željeznički prijevoz i dalje igra ključnu ulogu u održivoj mobilnosti Europe, partnerstva poput ovog ključna su za napredak inovacija i učinkovitosti u sektoru.

  spot_img

  Latest articles

  Related articles

  spot_img