More

  Nacionalni operator ZSSK stavio u promet prvi Stadler Kiss dvokatni vlak

  Nacionalni operator ZSSK uveo je u putnički promet prvi Stadler Kiss dvokatni električni vlak.

  „Danas je važna prekretnica“, rekla je državna tajnica u Ministarstvu prometa Denisa Žiláková prilikom pokretanja na željezničkoj stanici Nové Zámky 15. veljače. „Prvi put uvodimo vlakove s tolikim kapacitetom. Vjerujem da ćemo zahvaljujući naporima cijelog odjela za promet i sredstvima Europske unije moći krenuti prema modernom i pouzdanom željezničkom prijevozu dostojnom 21. stoljeća.“

  U kolovozu 2021. Stadler je odabran za opskrbu četiri šest-vagona dvokatnih jedinica u roku od 28 mjeseci. Ugovor je potpisan u prosincu iste godine, podržan s više od 75 milijuna eura europskog financiranja.

  Svaka EMU ima 611 sjedala, uključujući 30 u prvom razredu, s pristupom bez stepenica i četiri toaleta uključujući jedan za putnike smanjene pokretljivosti. Postoje multifunkcionalna područja za korisnike invalidskih kolica, bicikle, kolica za bebe i prtljagu, a vlakovi imaju klima uređaj, sustav za informiranje putnika, wi-fi, CCTV, mjerač energije i sustav brojanja putnika.

  EMU će se koristiti na rutama Bratislava – Trenčín i Bratislava – Nové Zámky. Linija Bratislava – Nové Zámky trenutno se modernizira i preuređuje iz 3 kV DC u elektrifikaciju od 25 kV 50 Hz.

  spot_img

  Latest articles

  Related articles

  spot_img