More

  Proširenje linije 3 madridskog podzemlja sada je 65% dovršeno

  Madridsko podzemlje objavilo je da je rad na proširenju Linije 12 od Villaverde Alta do El Casara sada 65% dovršen, pri čemu je iskopano 2,2 km tunela.

  El Casar se nalazi na Liniji 12, poznatoj kao MetroSur, kružnoj liniji u južnim predgrađima Madrida.

  Proširenje Linije 3 omogućit će MetroSuru drugu vezu s centrom grada uz Liniju 10. Ovo će izravno koristiti više od 1 milijun putnika iz općina poput Getafea, Leganésa, Móstolesa i Alcorcóna, omogućavajući im da stignu do stanice Sol u srcu Madrida za samo 30 minuta.

  El Casar također će postati važna javna prijevozna razmjena koja se gradi s troškom od 110 milijuna eura. Bit će također služen Linijom C3 madridske prigradske mreže Renfe i sadržavat će parkiralište s 500 mjesta s punionicima za električna vozila.

  Drugi novi projekti koji su trenutno u tijeku uključuju prvu fazu projekta proširenja Linije 11 duljine 6,9 km, koji će ići od Plaza Elíptica do Conde de Casal. Proširena Linija 11 konačno će uspostaviti novu dijagonalnu vezu između Cuatro Vientosa i Valdebebasa.

  Od 2025. godine planirano je započeti rad na proširenju Linije 5 od Alameda de Osune do zračne luke Barajas, pružajući najvećoj španjolskoj zračnoj luci drugu direktnu metro vezu s centrom Madrida.

  Linija 13 bit će automatizirana linija duljine 3 km koja će služiti području preuređenja Madrid Nuevo Norte, prolazeći od Chamartína preko Fuencarrala Sur do Fuencarrala Norte. Očekuje se da će biti otvorena 2029. godine.

  Madrid Nuevo Norte će vidjeti 20 hektara na 5,5 km dugom području koje trenutno zauzimaju željezničke pruge koje vode prema sjeveru od željezničkog kolodvora Chamartín prekriveno kako bi se stvorila nova središnja poslovna četvrt i 10.500 stambenih jedinica.

  Preuređenje se promovira kao “100% održivi grad”, gdje će 80% putovanja biti pješice, biciklom ili javnim prijevozom.

  spot_img

  Latest articles

  Related articles

  spot_img