More

  Siemens Mobility isporučuje ICE 3neo za Deutsche Bahn

  Siemens Mobility je potpisao značajan ugovor s Deutsche Bahnom, isporučujući 90 vlakova visoke brzine Velaro MS (poznatih kao ICE 3neo). Ova dostava označava veliki korak naprijed u modernizaciji njemačke željezničke mreže. Prvi vlak ICE 3neo stupio je u putničku službu 5. prosinca 2022., samo dvije i pol godine nakon početne narudžbe.

  Ovaj novi val vlakova donosi napredne promjene u unutrašnjem dizajnu. Na primjer, 17. ICE 3neo će prvi put predstaviti putnicima novi dizajn interijera, uključujući nova sjedala, funkcije, materijale i boje. Deutsche Bahn planira primiti još 73 ICE 3neo vlakova s ovim ažuriranim dizajnom interijera do 2028. godine.

  Nedavno je Deutsche Bahn naručio dodatnih 17 vlakova ICE 3neo od Siemens Mobilityja, čime se flota povećala na ukupno 90 vlakova. Ova dodatna narudžba ima vrijednost od oko 600 milijuna eura, što dodatno potvrđuje njihovu posvećenost brzom i efikasnom proširenju željezničke mreže.

  Siemens Mobility također je dodijeljen novi milijardni ugovor za isporuku vlakova visoke brzine od Deutsche Bahn. Ovi vlakovi, koji se temelje na ICE 3neo platformi, bit će isporučeni iznimno brzo, s prvim putovanjem od Frankfurta na Majni do Kölna već ostvarenim. Deutsche Bahn planira uložiti čak deset milijardi eura u proširenje svoje flote na dugim relacijama, s očekivanih 73 ICE 3neo vlakova do 2029. godine.

  Osim toga, Deutsche Bahn je naručio 43 nova ICE vlaka od Siemens Mobilityja, što je još jedna milijardna investicija. Ovi novi ICE vlakovi, predstavljeni u Berlinu, obećavaju poboljšanu udobnost za putnike i bit će u službi već krajem 2022. godine.

  Novi vlakovi ICE 3neo proizvodit će se na više lokacija u Njemačkoj i Austriji, s tehnološkom osnovom već poznatom iz ICE 3 platforme. S kapacitetom od 439 sjedala i brzinom od 320 km/h, ovi vlakovi pružit će putnicima veću udobnost i praktičnost, uključujući i posebne značajke poput prozora koji propuštaju frekvenciju za stabilan prijem mobilnog telefona te prostora za prijevoz bicikala.

  spot_img

  Latest articles

  Related articles

  spot_img